Het festival seizoen komt alweer om de hoek kijken en dat gaat weer heel wat centjes kosten. Wel is het een seizoen waar elke festivalliefhebber naar uitkijkt en dus weer de mogelijke voorbereidingen moet nemen. Hier een stappenlijst hoe je je voorbereid op het festivalseizoen.

Stap 1: Geld sparen

De kaartverkoop van de kaarten is altijd rond januari alweer in de loop. Dit is voor veel mensen weer elk jaar een verrassing omdat het festivalseizoen in juni, juli en augustus pas van start gaat. Het is dus nogal vroeg, dus bij deze alvast een waarschuwing. De dure decembermaand zit er pas net op en dan mag je je alweer voorbereiden op de festivals die wel zo’n 60 euro per kaart kunnen kosten. Het is dus niet onhandig om hier rekening mee te houden en elke maand wat geld apart te leggen hiervoor.

Stap 2: Lijstjes maken

Er zijn ontzettend veel verschillende festivals. Het is dus handig om alvast je voorwerk te doen en een lijstje te maken. Maak een top lijstje voor jezelf en bekijk welke festivals je favorieten zijn en hoeveel geld het kost. Vanuit daar kan je de kosten bij elkaar optellen en kijken hoeveel geld je maximaal wil uitgeven in totaal. Stel jezelf de vraag: hoeveel festivals wil je pakken en hoeveel geld wil je er aan uit geven? Vanuit daar moet je festivals weg gaan strepen.

De festivals die overblijven zijn blijkbaar je favoriet en daar zal je dan een kaartje voor aanschaffen.

Stap 3: Outfit bedenken

Het is misschien een beetje overdreven om dat nu al te doen, maar het is tegenwoordig niet meer raar om een hele outfit aan te schaffen voor een festival. Veel mensen doen het en het is ook niet dat je het niet meer kunt hergebruiken. Bij een outfit hoort natuurlijk een shirt, broek/rokje, jasje én een tasje. Handtassen is tegenwoordig helemaal in. Je hebt zoveel verschillende handtassen en het is ook zeker niet raar om je kast hier lekker vol mee te vullen. Heuptassen, crossbodytassen, clutches, ga zo maar door. Voor elk festival een ander tasje, kan het je zo gek nog niet bedenken.

Stap 4: Tips

Hier nog wat kleine tips wat handig is om van tevoren over na te denken. Als eerste: maak een groepschat! Als je met een grote groep naar een festival gaat is het altijd fijn om iedereen van de groep op een snelle manier te kunnen contacten. Wat dan ook handig is, is dat je telefoonpercentage altijd betrouwbaar is. Dit kan alleen gegarandeerd worden als je een noodoplader meeneemt…

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie