Als je aangeklaagd bent of je wilt een persoon of een bedrijf aanklagen, dan is het verstandig dat je altijd een advocaat hebt. Een advocaat kent namelijk de wetten en regels en probeert aan de hand hiervan te laten zijn dat jij in je recht staat. Er zijn veel verschillende soorten advocaten bekend en welke jij nodig bent hangt van de situatie af. 

 

Strafrechtadvocaat

Als je bent gearresteerd omdat je een misdrijf hebt gepleegd dan moet je een advocaat nemen. Als je geen advocaat neemt en je moet voorkomen dan is de kans enorm groot dat je veroordeeld wordt. Het is daarom belangrijk dat jij altijd een strafrechtadvocaat in de armen neemt. Een strafrechtadvocaat kent namelijk alle regels en wetten en kan je aan de hand hiervan beschermen. Als je op heterdaad bent gepakt is het wellicht mogelijk om de schade te beperken. Als je geen advocaat kan betalen dan krijg je er een van de overheid. Advocaten moeten zich houden aan geheimplicht en mogen niks delen met de overheid. Het is dus niet mogelijk dat de advocaat bewijs doorspeelt aan justitie. Net zoals je een letselschade advocaat in Nijmegen hebt, zijn er ook strafrechtadvocaten in Nijmegen aanwezig. 

 

Letselschade advocaat

Er gebeuren jaarlijks honderden ongelukken in Nederland en soms met de dood als gevolg. Het kan zomaar gebeuren dat jij ooit in een ongeluk betrokken raakt omdat iemand frontaal op je klapt. Je kan hier letselschade door oplopen en dat is zeer vervelend. Door je letselschade kan je namelijk niet meer functioneren zoals eerst. Werken wordt moeilijker of dat gaat niet meer en de dagelijkse dingen die je altijd deed zijn niet meer mogelijk. Als je onschuld is bewezen door de rechtbank of politie, dan is het zeker verstandig dat als jij een letsel hebt opgelopen, dat je een letselschade inhuurt. Omdat het niet jouw schuld is dat iemand frontaal op je is geklapt, moet de schade vergoed worden. Dit gaat niet alleen om letselschade maar ook om de financiële schade en toekomstige schade. Als je opzoek bent naar een uitstekende letselschade advocaat tillburg, dan is het belangrijk dat je goed onderzoek doet naar de gewonnen rechtszaken en specialisme van de advocaat.

 

Kost een advocaat geld?

Ja een advocaat kost zeker geld. Als jij de zaak wint en daaruit een schadevergoeding krijgt dan moet je alleen de kosten van jouw advocaat betalen. Als jij iemand aanklaagt en de zaak niet wint dan moet je in de meeste gevallen je eigen advocaat, de advocaat van de tegenpartij en de rechtszaak kosten betalen. 

 

Categorie├źn: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie