Laatst ben ik verhuisd! Er hoefde bijna niks gedaan te worden aan mijn nieuwe huisje, want alles was geverfd en schoon opgeleverd! Dit kwam mij ontzettend goed uit, omdat ik veel werk en nauwelijks vrije dagen kon opnemen om veel te gaan klussen. Een weekend is mijn broertje langsgekomen om te helpen met wat dingen ophangen, zoals schilderijen, foto’s en plankjes. Zelf heb ik nauwelijks gereedschap, dus ik had aan mijn broertje gevraagd of hij wat mee wilde nemen! Alleen toen hij ‘s ochtends aankwam, had hij maar een klein tasje bij zich. Ik was verbaasd en raakte even in paniek! Zo lukte het toch niet om al die dingen op te hangen? Ik was er vanuit gegaan dat na zijn hulp, mijn huisje helemaal af zou zijn! De paniek was snel over toen hij me vertelde wat hij had meegenomen, een multitool! Ik had eerst geen idee wat een multitool is. Toen mijn broertje uitlegde wat een multitool doet en kan, had ik er alle vertrouwen in! Inmiddels hangen mijn schilderijen en foto’s aan de muur! Ook de planken zitten netjes in de muur! En dat allemaal dankzij mijn broertjes multitool!

Wat is een multitool?

De naam verraadt eigenlijk al wat een multitool is. Het is een gereedschap die multifunctioneel is. Het is dus inzetbaar voor meerdere klussen, waarvoor je anders verschillend gereedschap zou gebruiken. Een multitool bestaat uit een motor en een opzetstuk. Op dit opzetstuk kun je allerlei verschillende koppen zetten. Elk doeleinde vereist een andere kop. Je hebt dus veel verschillende koppen nodig en daar moet je ook mee rondlopen. Wat wel heel erg scheelt is dat je dus maar één accu bij je draagt. Dit scheelt enorm in gewicht en in ruimte. Tenminste, als je de multitool vergelijkt met allerlei los gereedschap.

Waar kun je een multitool allemaal voor gebruiken?

De tool is dus inzetbaar voor multifunctionele doeleinden. Als je de goede koppen hebt, zijn de mogelijkheden haast eindeloos! Als je een tool besteld, dan krijg je er vaak een paar standaard koppen bijgeleverd. Deze kun je gebruiken als elektrische schroevendraaier, boormachine of schuurmachine. De tool kan echter ook voor wat meer specifieke doeleinden gebruikt worden! Denk bijvoorbeeld aan voegen verwijderen, schrapen, schaven, polijsten of slijpen! Nadat mijn broertje was langs geweest heb ik direct zelf ook zo’n multitool besteld! Zo heb ik altijd gereedschap in huis voor als ik het een keer nodig heb. Ik ben zelf voor een Fein multitool gegaan maar ik heb ook veel goeds gehoord over de Bosch multitool.

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie