De afgelopen 2 jaar is ons reisgedrag zonder meer veranderd. Factoren die hierin meespeelden waren onder andere het toenemende besef dat vliegen voor vervuiling zorgt, de stijgende prijzen van veel vluchten en natuurlijk de wereldwijde gevolgen van de Covid19 pandemie. Als gevolg hiervan is het aantal mensen dat besluit hun vakantie in eigen land te vieren namelijk drastisch toegenomen. Een van de eerste zaken die geregeld moeten worden is het zoeken van een geschikte accommodatie. En dat zorgt vaak voor een dilemma: een huisje huren of misschien toch liever een hotel?

Een eigen huisje: kind- en diervriendelijk

Het huren van een huis heeft een groot aantal voordelen. Het eerste voordeel is de ruimte. In een gehuurd huis heb je – over het algemeen – naast één of meerdere slaapkamers en een badkamer, ook een keuken en woonkamer tot je beschikking. Als je geluk hebt, zelfs een tuintje waar je heerlijk in de zon kunt zitten. Het hebben van een keuken geeft je ook meteen de mogelijkheid om kosten te besparen. Je kunt immers je eigen maaltijden voorbereiden en bent zo niet verplicht om steeds buiten de deur te eten. Heb je kleine kinderen of huisdieren? Dan is het helemaal ideaal! Huisdieren zijn vaak verboden in hotels. Kies je daarentegen voor een huisje huren Nederland, dan is ook je viervoeter meestal welkom. Wat de kinderen betreft: familiekamers zijn schaars in hotels, waardoor je vaak verplicht bent om als volwassenen gescheiden te slapen, ieder met een kind op een andere kamer, of de kinderen tussen je in te leggen in het grote bed. Als je kinderen hun middagslaapje moeten doen of even uit moeten rusten van een uitstapje, is er genoeg ruimte om te spelen.

Het comfort van een hotel: relaxen zonder zorgen

Toch heeft ook een hotel zo z’n voordelen. Besluit je om naar een hotel te gaan? Dan kun je even echt ontspannen. Je hoeft niet na te denken over schoonmaken of koken, alles wordt voor je gedaan. Ook al brengt het buiten de deur eten vaak wat hogere kosten met zich mee, zijn er regelmatig interessante aanbiedingen te vinden. Reis je met 2 volwassenen, is het ideaal om er even lekker tussenuit te zijn. Een extra bijkomstigheid van hotels is dat steeds meer hotelketens zoals Westcord ervoor kiezen om zich te vestigen op speciale plekken. Jouw verblijf wordt zo een bijzondere beleving. Het kan bijvoorbeeld gaan om een historisch pand waar men de sfeer van weleer heeft teruggebracht of juist een ultramodern gebouw waarbij duurzaamheid en de nieuwste ontwikkelingen centraal staan.

Categorie├źn: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie