Elektrische fietsen zijn in korte termijn ongekend populair geworden. De grootste oorzaak is te vinden in de accu’s: deze zijn steeds efficiënter geworden. Tegenwoordig zijn afstanden van 150 kilometer geen probleem meer. Bovendien is de concurrentie van e-bike aanbieders een stuk groter geworden, waardoor de prijzen steeds lager zijn geworden. Daarnaast zijn e-bikes steeds comfortabeler geworden, waardoor steeds meer Nederlanders een goedkope elektrische fiets kopen.

Niet alleen voor senioren

Een paar jaar geleden zagen we vooral senioren op e-bikes fietsen. Vroeger was een e-bike vooral een ‘steuntje in de rug’, voor als je zelf moeite had met fietsen. Tegenwoordig stappen ook jongeren en in grotere mate forensen op een elektrische fiets. De elektronische ondersteuning is nu een luxeproduct: waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Ontspannen naar en van je werk

Vooral forensen in stedelijke gebieden profiteren van het gemak van een e-bike. Met name in de zomermaanden is het aantrekkelijker om op een e-bike naar je werk te gaan dan met de auto. Verloren tijd in de file en de drukte van het openbaar vervoer is verleden tijd.

Op een elektrische fiets naar je werk heeft meer voordelen. Op een e-bike werk je aan je portie dagelijkse beweging. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig fietsen de kans op Diabetes type 2 en hart- en vaatziekten aanzienlijk reduceert. Wie regelmatig (elektrisch) fietst, ervaart ook minder stress. Op de fiets maak je je hoofd leeg, waardoor je geestelijk ontspannen raakt.

Goedkope elektrische fiets kopen?

Een goedkope elektrische fiets kopen is tegenwoordig geen uitdaging meer. Steeds meer winkeliers stunten met goedkope elektrische fietsen. Niet alleen de fietsenwinkel, maar ook bouwmarkten en supermarkten proberen consumenten over te halen om een goedkope elektrische fiets te kopen. Maar is het verstandig om bij dit soort zaken een goedkope elektrische fiets te kopen? Onze voorkeur gaat uit om eerst een e-bike specialist te bezoeken. Een e-bike specialist heeft elektrische fietsen in iedere prijsklasse en stelt je in staat om -zonder kosten- elektrische fietsen uit te proberen. Zo kan je de verschillende soorten elektrische fietsen ervaren en de onderlinge verschillen leren kennen.

Wil je een goedkope elektrische fiets kopen, maar twijfel je aan de kwaliteit? Dat is niet geheel onterecht. Veel goedkope aanbieders bieden elektrische fietsen van Chinese kwaliteit aan. Let er daarom goed op dat de goedkope e-bike van je keuze beschikt over A-merk onderdelen. Shimano, Bosch en Magura zijn bekende merken met bewezen kwaliteit. Let ook vooral op de lasnaden van het fietsframe. Veel goedkope elektrische fietsen hebben matige en grove lasnaden, die snel gaan roesten.

Een goedkope elektrische fiets kopen is absoluut mogelijk, als je weet waar je op moet letten. Zo ben je verzekerd van jarenlang fietsplezier!

Categorieën: Nieuws

0 reacties

Geef een reactie